Thursday, 20 June 2013

Rahsia Di Dalam KAABAH MAKKAH

 Assalamualaikum wbt buat pembacaku yang dihormati. :)

Saya tertanya apakah isi kandungan dalam Kaabah sehingga hampir 1.57 billion umat Islam di seluruh dunia sujud ke arahnya? Seperti yang sedia maklum, Kaabah itu merupakan rumah Allah swt, Tuhan sekalian hambaNya. Setiap 1 Syaaban pintu Kaabah akan dibuka. Baru-baru ini, kakak angkat saya (baru balik mengerjakan umrah) bercerita bila pintu Kaabah dibuka, dia melihat dari jauh pelbagai spesies burung terbang-berterbangan keluar dari pintu Kaabah. Suaminya pula hanya melihat marmar di dalam Kaabah. SubhanAllah!! Bagaimana pelbagai spesies burung wujud dan boleh hidup di dalam Kaabah? SubhanAllah!! AllahuAkhbar!! Semuanya kuasa Allah.Anyone pernah mengerjakan umrah dan pernah melihat pintu Kaabah dibuka? Share apa yang anda lihat kepada saya! Ingin terlampau ingin sesangat saya ingin masuk dan ingin mengetahui apakah isi dalam Kaabah yang sungguh menakjubkan itu! Ya saya tahu, hanya orang kebanyakan sahaja layak masuk dalam Kaabah itu, jadi siapalah saya. Doakan saya supaya dapat mengerjakan umrah secepat yang mungkin ya! InsyaAllah Haji menyusul kemudian.


Oh ya! Di sebalik kewujudan Kaabah pasti ada rahsia besarnya kan? Di sini saya senaraikan 15 rahsia besar Kaabah, antaranya :

1. Makkah adalah kawasan yang mempunyai graviti paling stabil.
2. Tekanan gravitinya tinggi, dan di situlah berpusatnya bunyi-bunyian yang membina yang tidak boleh didengar oleh telinga.
3. Tekanan graviti yang tinggi memberi kesan langsung kepada sistem imun badan untuk bertindak sebagai pertahanan daripada segala serangan penyakit.
4. Graviti tinggi = elektron ion negatif yang berkumpul di situ tinggi = doa akan termakbul kerana di situ adalah tempat gema atau ruang dalam masa serentak.
5. Apa yang diniatkan di hati adalah gema yang tidak boleh didengar tetapi boleh dikesan frekuensinya. Pengaruh elektron menyebabkan kekuatan dalaman kembali tinggi, penuh bersemangat untuk melakukan ibadat, tidak ada sifat putus asa, mahu terus hidup, penyerahan diri sepenuhnya kepada Allah.
6. Gelombang radio tidak boleh mengesan kedudukan Kaabah.
7. Malah teknologi satelit pun tidak boleh meneropong apa yang ada di dalam Kaabah. Frekuensi radio tidak mungkin dapat membaca apa-apa yang ada di dalam Kaabah kerana tekanan graviti yang tinggi.
8. Tempat yang paling tinggi tekanan gravitinya, mempunyai kandungan garam dan aliran anak sungai di bawah tanah yang banyak. Sebab itu lah jika bersembahyang di Masjidilharam walaupun di tempat yang terbuka tanpa bumbung masih terasa sejuk.
9. Kaabah bukan sekadar bangunan hitam empat persegi tetapi satu tempat yang ajaib kerana di situ pemusatan tenaga, graviti, zon magnetisme sifar dan tempat yang paling dirahmati.
10. Tidur dengan posisi menghadap Kaabah secara automatik otak tengah akan terangsang sangat aktif hingga tulang belakang dan menghasilkan sel darah.
11. Pergerakan mengelilingi Kaabah arah lawan jam memberikan tenaga hayat secara semula jadi daripada alam semesta. semua yang ada di alam ini bergerak mengikut lawan jam, Allah telah tentukan hukumnya begitu.
12. Peredaran darah atau apa saja di dalam tubuh manusia mengikut lawan jam. Justeru dengan mengelilingi Kaabah mengikut lawan jam, bermakna peredaran darah di dalam badan meningkat dan sudah tentunya akan menambahkan tenaga. Sebab itulah orang yang berada di Makkah sentiasa bertenaga, sihat dan panjang umur.
13. Manakala bilangan tujuh itu adalah simbolik kepada tidak terhingga banyaknya. Angka tujuh itu membawa maksud tidak terhad atau terlalu banyak. Dengan melakukan tujuh kali pusingan sebenarnya kita mendapat ibadat yang tidak terhad jumlahnya.
14. Larangan memakai topi, songkok atau menutup kepala kerana rambut dan bulu roma (lelaki) adalah ibarat antena untuk menerima gelombang yang baik yang dipancarkan terus dari Kaabah. Sebab itu lah selepas melakukan haji kita seperti dilahirkan semula sebagai manusia baru kerana segala yang buruk telah ditarik keluar dan digantikan dengan nur atau cahaya yang baru.
15. Selepas selesai semua itu baru lah bercukur atau tahalul. Tujuannya untuk melepaskan diri daripada pantang larang dalam ihram. Namun rahsia di sebaliknya adalah untuk membersihkan antena atau reseptor kita dari segala kekotoran supaya hanya gelombang yang baik saja akan diterima oleh tubuh.
Wallahua'lam.

http://www.jaguarpc.com/             

No comments: